Zašto se uopće zaposliti baš na Indexu?

Index je najuspješniji portal, a dobro je raditi u uspješnoj firmi.

Uspješna firma znači sigurna, stabilna i dobra primanja te brigu oko zaposlenika. To također znači da ne ovisimo o državi, vezama, da se nećemo raspasti kod prve krize. 

Uspješna firma također znači da na kraju svakog dana ili mjeseca znate da ste sudjelovali u nečemu kvalitetnom, dobrom i perspektivnom, da vaše vrijeme nije protraćeno na gluposti.

Jer je dobro raditi u najutjecajnijem mediju.

E sad, ovo je dvosjekli mač. Ako vas baš briga za društvo, gledate samo svoju guzicu i želite se držati podalje od svega, onda uopće nije dobro raditi u najutjecajnijem mediju. Ali ako vam je stalno da društvo bude sve kvalitetnije, onda za vas nema bolje sredine od Indexa. Index svakodnevno čita milijun i pol ljudi. Vaš rad direktno će utjecati na to kako oni žive, kakve političare biraju, koje teme su im bitne.

Jer je dobro raditi u mediju koji nastoji činiti dobro.

Ključna misija Indexa je nikad činiti loše, a kad god je moguće, činiti dobro, ma koliko izlizano to zvučalo.

To dokazujemo i brojem smijenjenih korumpiranih ministara, i akcijama poput Indexa želja - naše akcije na koju smo najponosniji, a kojom svake godine naši čitatelji ispune tisuće želja djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i umirovljenika u domovima.

Zaista, ideja je Hrvatsku, regiju i svijet napraviti boljim mjestom, dan po dan, korak po korak. Ako je to i vaša ideja, nema boljeg radnog mjesta od Indexa.

Jer je dobro raditi u firmi koja ima globalne ambicije.

Hrvatska je malo mjesto i moguće je da raditi samo za Hrvatsku u jednom trenu dosadi. TasteAtlas je projekt koji ima globalne ambicije i koji je zaokupio pažnju stotina svjetskih medija (slobodno proguglajte). Riječ je i o društvenokorisnom projektu čija je želja promovirati lokalno i čuvati stare recepte od zaborava.

Glavna stvar bit će pak SuperPlanty, ambiciozni web i app za plant-based clean-living kulturu, koji će doslovno svijet činiti boljim mjestom.

Jer nam je ključno da nam kvalitetni ljudi budu zadovoljni i ne odu.

Kad uspijemo pronaći odlične ljude, nama je u interesu pobrinuti se da ne odu negdje gdje će im biti bolje. Za to je ključno osigurati da im kod nas bude najbolje. Fer odnosom, prihodima, povišicama, bonusima u skladu s rezultatima, ostalim uvjetima, edukacijom i čega god se sjetimo ili sjetite.

Jer je dobro raditi u firmi koja nastoji uvijek biti fer.

Svašta toleriramo, ali laganje, nepoštenje i nefer odnos ne toleriramo. Ni prema nikome, a najmanje prema podređenima i prema kolegama.

Poslovna kultura

Nećemo vas lagati, Index nije za svakog.

Index je zahtjevna poslovna sredina. Užasava nas prosječnost, isprazna korporativnost, lijenost, šuplje fraze, blefiranje, muljanje. U redu je ne znati, nije u redu glumiti da znaš ili nemati želju naučiti. U redu je pogriješiti, nije u redu ne shvatiti, ne priznati pogrešku i nemati želju ne ponoviti greške. 

Konstantno težimo izvrsnosti, zapošljavamo najbolje od najboljih, uživamo u efikasnom izvođenju fantastičnih projekata.

No čak ni to nije dovoljno. Osim poslovnih kvaliteta tražimo i ljudske: želimo raditi s dobrim ljudima. Važno nam je da si solidna osoba s integritetom i da se prepoznaješ u našoj misiji: istina po svaku cijenu, poštenje i iskrenost, no bullshit, fer odnos prema kolegama, jednako ljudsko poštovanje prema podređenima i nadređenima, borba za bolje društvo, nikom namjerno činiti zlo.

A sve to što očekujemo od vas, dobit ćete i vi od nas.

Iako zaista napredujemo - danas smo tri puta bolja sredina nego smo to bili prije tri godine - imamo i ozbiljne mane (na kojima radimo): organizacijski nismo sjajno posloženi, previše smo skloni stihiji, brzopleti smo, o mnogim stvarima ne znamo dovoljno, fali nam ljudi... Znamo, cheesy je, ali fališ nam možda baš ti.